Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

O Επικεφαλής του IMFC λέει οτι το ΔΝΤ χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χρειάζεται περισσότερα κεφάλαια μετά το πακέτο στήριξης που παρείχε στην Ελλάδα και θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά το ύψος των ειδικών τραβηχτικών δικαιωμάτων (SDR), είπε ο επικεφαλής της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοοικονομικής Επιτροπής (IMFC) του ΔΝΤ την Παρασκευή.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Οικονομικών Youssef Boutros-Ghali είπε στο Reuters ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν τελειώσει ακόμη και ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την ικανότητά της να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησε η ΕΕ και το ΔΝΤ ως αντάλλαγμα για την παροχή πακέτου στήριξης ύψους 110 δις ευρώ.

"Δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο", είπε ο Boutros-Ghali σε συνέντευξη. "Τα μέτρα τα οποία έχουν κληθεί να εφαρμόσουν είναι αρκετά σκληρά. Και υπάρχουν σε μερικά θέματα αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τόσο αυστηρά μέτρα".

Ο Boutros-Ghali, ο πρώτος επικεφαλής της IMFC που προέρχεται από αναδυόμενη οικονομία, είπε επίσης ότι ο οργανισμός θα πρέπει να αντλήσει κεφάλαια από τις χώρες-μέλη εκδίδοντας περισσότερα ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα, το de facto νόμισμα του οργανισμού, αντί να καταφύγει στο δανεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου