Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για φοροαπαλλαγές επιχειρήσεων.


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την μη ανάκτηση κεφαλαίων που σχηματίστηκαν υπέρ εκατοντάδων επιχειρήσεων μέσω των εταιρικών αφορολόγητων αποθεματικών, ανέφερε η Κομισιόν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με σχετικό νόμο, χορηγήθηκαν φοροαπαλλαγές σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κλάδο της μεταποίησης, της εξόρυξης και της αλιείας, αλλά η Κομισιόν απεφάνθη ότι τα περίπου 200 εκατ. ευρώ των ενισχύσεων είναι μη συμβατά με το κοινοτικό δίκαιο.

Την Τετάρτη, η Κομισιόν ανέφερε ότι η Αθήνα δεν έχει επιβεβαιώσει αν οι φοροελαφρύνσεις προς τις εταιρίες ανακτήθηκαν και ότι θα παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

"Η ανάκτηση της παράνομης βοήθειας έχει να κάνει με την αποκατάσταση ενός παιχνιδιού επί ίσοις όροις στην ενιαία αγορά", ανέφερε ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα ανταγωνιστικότητας Joaquin Almunia, σε ανακοίνωση.

"Η Κομισιόν είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα κράτη-μέλη συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου